Bie-produkter er min absolutte favoritt-supermat for barn

Her ser du bipollen og rå honning som nettopp er blandet sammen til sammenligning med hvordan bipollen ser ut når celleveggene er brutt ned.

Bipollen og rå honning 

Bipollen og rå honning ferdig blandet og klar til nedbrytning i romtemperatur

Jeg elsker bie-produkter og er blant mine topp 3 supermat for barn. Bare kokosolje og spirulina(hvetegress krangler med spirulina om en delt plass) får trone på pall-plass sammen med bie-produktene.
Bie-produktene er en viktig årsak til at  jeg ikke vil kalle mitt kosthold eller denne bloggen en lav-karbo blogg. Jeg er i utgangspunktet for et kosthold med lite karbohydrater som gir de små et stabilt blodsukker. Særlig for mitt hjertesyke barn ser jeg hvor viktig det er med et velbalansert  kosthold som gir jevnt energi-nivå. Men bie-gullet får ingen ta fra meg, Ikke engang den mest overbevisende karismatiske lavkarbo-guru!
Manukahonning er honning fra fra New Zealand med eksepsjonelle antibakterielle egenskaper og aktivitet. Manukahonning hemmer bakterievekst i nese-hals og mageregionen. Den kan også være virkningsfull mot bakterier som salmonella og E.coli. Jeg gir barna en teskje manukahonning når de brygger på en forkjølelse, underveis i en forkjølelse og mot nattlige hostekuler. Hostesaft fra apoteket er aldri innom dette hus, da jeg opplever at honning er minst like virkningsfullt. Forskning underbygger forøvrig min påstand om honnig som effektiv hostedemper. Min svoger som ikke er noen supermat-fantast sverger også til manukahonning og hevder at den tar bort forkjølelser som er i startfasen, dersom han spiser manukahonning ved første tegn til grums i systemet. Manukahonning sparer jeg altså til det er forkjølelse, influensa eller omgangssyke på gang. Det henger også sammen med at manukahonning er utrolig dyrt.
Bipollen er ekstremt næringsrikt og er nærmest en komplett kilde til næring for kroppen. Bipollen produseres av blomstrende planter og er sanket av biene. Mange idrettsutøvere bruker bipollen for økt utholdenhet og energi. De kobles også til vakker hud, er betennelseshemmende og god til å bekjempe allergier og problemer knyttet til fordøyelsen. Bipollen er særlig rik på b-vitaminer i tillegg til flere andre vitaminer og mineraler, protein og lecithin som er bra for utvikling av hjernen til våre små. Bipollen kan også brukes til å bekjempe anemi. Bipollen hører imidlertid til en av flere typer supermat som dyttes inn i kroppene uten at man vet hvordan den skal behandles. Christer fra Tidsporten gjorde meg oppmerksom på at bipollen har utrolig tykke cellevegger og at næringen vanskelig tas opp i kroppen uten at disse brytes ned. Dette kan gjøres på forskjellige måter. Akkurat som med frø, korn og nøtter kan bipollen bløtlegges over natten tilsatt litt syre (eddik eller sitron). På den måten brytes celleveggene ned og alt det vidunderlige som er kaplet inne i de små gylde kornene gjøres tilgjengelig for oss. Jeg har imidlertid en favoritt som jeg oftest bruker. Rå honning er utrolig enzymrik og kan brukes til å bryte ned celleveggene. Jeg blander på slump bipollen med honning og blander det godt sammen med en skje. Etter noen dager på kjøkkenbenken(3-5) er celleveggene brutt ned og settes da i kjøleskapet for oppbevaring. Jeg gir min minste på 1, 2 år minst en ts daglig av dette som et kosttilskudd, blander det i smoothies til de som ikke liker å «maule» blandingen og mumser stadig og støtt på guffa selv.  Som allergiker, opplever jeg at jeg klarner opp i nesen kort tid etter at jeg har spist bipollen-mixen, nesten som en dose otrivin. Det kan også ha sammenheng med at inntak av bipollen knyttes til økning av oksygenopptak i kroppen. Noen allergikere opplever at det irriterer i starten når de starter med bipollen. Da anbefaler jeg ikke å slutte, men ta bittelitt hver dag og øke veldig sakte. Over tid vil bipollen bli en venn, medhjelper og en bekjemper av de allergier du måtte plages med og da i særdeleshet allergier som knyttes til øre, nese, hals-regionen.
Manukahonning, bipollen og rå honning er de bie-produktene barna får. Jeg bruker i tillegg propolis og dronninggelè og satser på å leve til jeg er minst 150 😉
Denne gangen brukte jeg rå honning fra iherb og bipollen fra samme sted. Tidligere har jeg kjøpt bipollen fratidsporten og rå honning fra bondens marked. Men i år stod ikke den søte birøkteren og solgte honning som han bruker å gjøre på årets lokale marked, så da ble det desverre en lite miljøvennlig iherb-bestilling.
For ordens skyld nevner jeg at barn under 1 år ikke skal ha honning da den kan inneholde bakterien Clostridium Botulinum som kan føre til botulisme, noe som kan være svært farlig for den lille.

Har du noen erfaringer med bie-produkter som du kan dele eller ble du fristet til å prøve?

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!