BANAN OG MANDELKJEKS

Til ære for Jane som holder bloggen Veganmisjonen, så kjører vi veggis-løpet i dag. Hun stakk nemlig av med seieren som årets matblogger i samme kategori som jeg også var finalist!

Jeg deler oppskriften på mine raw food kjeks som går unna som varmt hvetebrød her i hus. Har laget dem i årevis, blir aldri lei. De er rett og slett vanedannende og funker att på til som lørdagsgodis.

Oppskrift banan- og mandelkjeks!

4-6 godt modne bananer
2 dl bløtlagte mandler. Les om bløtlegging, hvordan og hvorfor HER!
2 ss linfrø, jeg kjøper oftest DISSE!

Blend det hele i en god blender til en tykk grøt. Bre massen utover et paraflexx-ark eller et bakepapir om du ikke har dehydrator. Vil du ha dem tynnere kan du fordele massen utover to brett. Jeg bruker slikkepott til å bre det jevnt utover og lar det være ca 0,5 cm tykt. Ønsker du å skaffe deg en tørkemaskin/dehydrator så kjøper du den best hos Sanabona HER! Det er kanskje min favorittdings på kjøkkenet og brukes til alt fra kjeks, knekkebrød, snop, jerky, lever og sopp.

Bruk en kniv til å dele den bløte massen i ønskede ruter. Du lager da små spor i massen som gjør at du lett kan knekke dem i biter når de er ferdige. Tørk ved alt fra 42 grader (om du ønsker raw food) til 57 grader i tørkemaskin eller stekeovn til de er knusktørre og sprø. Knekk litt i kanten for å sjekke om de er tørket. Det tar ca 12 timer i dehydrator. Kortere tid i stekeovn ved høyere temperatur.

Oppbevares i tett boks i ca 14 dager.

Årets Matblogg 2014 Veganmisjonen Jane H. Johansen Alternativblogg

Jane er i rødt! Gratulerer!

 

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!