DAGENS LUNSJ

Mine luncher bruker å være et tema med få variasjoner, her er listen:

1) Viltmorr eller fenalår med rømme
2) Tørrfisk med smør
3) Omelett eller speilegg
Dessert: Hjemmelaget yoghurt eller kefir med kanel

Jeg elsker egg og alt man kan gjøre med egg. Egg er supermat, egg er allsidig, nesten alt mat blir bedre med egg og egg er i alle fall et tema med store variasjoner. De eggene vi spiser kommer også fra glade høner som beiter fritt når årstiden tillater og utover dette fôres med skikkelig mat, slik at eggene blir fulle av næring for store og små.

Her er dagens omelett:

2 egg
1 ss ramsløkguffe (ramsløk blendet med ghee/klarnet smør- står i et glass i kjøleskapet etter ramsløksesongen). Alternativt kan du bruke f.eks finhakket purreløk eller tørket gressløk.

Miks egg og ramsløk med en gaffel og stek i jernpanne med klarnet smør på medium varme. Snu etter et par tre minutt. Legg på fat.

Del avocado. Vend så kyllingrester i tamari som du steker i samme stekepanne som omeletten, med litt ekstra klarnet smør. Legg stekt kylling og avocado på halve omeletten og legg over den andre halvdelen, slik at du får en liten halvåpen pakke.

Så er det bare å hogge inn og kjenne på et deilig stabilt blodsukker som gjør at du holder deg god og mett i mange timer :o)

Tips! Kan fint lages kvelden i forkant og has i matboksen.

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , , , , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!