Hjemmelaget bringebærgelè med naturlig søtning

Jeg ble inspirert av Vibeke som for en tid tilbake lagde hjemmelaget gelè. Visste du at gelatin er perfekt anti-aging fôr ettersom den er hydrolysert kollagen? Denne substansen sprøytes inn i huden til rike damer som vil se unge og vakre ut. Gelatin har et svært høyt innhold av aminosyrene prolin, hydroxyprolin, glutaminsyre, arginin, alanin og aspartinsyre utover glycin, og inneholder mindre mengder av de fleste andre aminosyrer, utenom tryptofan. På grunn av dette er det bra for små barn i vekst. Gelatin er retter opp i tarmskader som kan redusere næringsopptaket. Aminosyren glycin som det er rikelig av i gelatin, avgifter leveren. Gelatin er superbra etter trening for dem som ønsker store muskler, men er imidlertid langt fra vegetarmat. Du kan godt bruke agar-agar eller Irish Moss om du vil ha en vegetarisk variant. Her ser du fleksitarianerens muligheter og evne til å please både grønne og de som er både grønne og røde:)

Vibeke sier dette om gelatin i kommentafeltet mitt. Syntes det var så bra at jeg klipper det hun sier direkte inn her:

«Gelatin er midt i blinken for gravide eller alle andre som er bekymret for strekkmerker eller cellulitter. Har man av en eller annen grunn ikke mulighet til å amme, kan man tilsette gelatin i en hjemmelaget morsmelkerstatning. Gelatinet gjør blandingen lettere fordøyelig og næringsmessig mer lik den orginale morsmelken. Har man barn som sliter med kolikk er gelatin et myyyye bedre alternativ en det hersens sukkervannet det er så mye snakk om. Det viser seg at barn som har fått gelatin i melkeblandingen har hatt langt ferre plager (kolikk, forstoppelse, løs mage, oppkast/gulp eller allergiske reaksjoner) enn de som har fått butikkjøpt mme.
http://www.westonaprice.org/childrens-health/calming-the-cry-of-colic
Lite fokus på eller snakk om dette i Norge, desverre!»

Her er i allefall oppskrift på min hjemmelagde suksess-gelè:

7 dl kokt vann
2 ss rårørsukker
10 dråper stevia vanilla cream
10 ts gelatin
5 dl bringebær og nok vann til å få guffa det i blenderen (ca 1 dl)

Kok opp vann, tilsett søtning og gelatin og rør rundt. Hell i bringebærsmoothien i og rør det hele sammen. Så tilsetter du 2 ss rå honning (tilsettes så seint for å ikke ødelegge den gode næringen og enzymene i rå honning) og sil så hele blandingen gjennom et finmasket dørslag/nøttepose/klede rett i en serveringsbolle og la stå noen timer til det stivner til gelè.

Nydelig, frisk og ikke minst EKTE smak!!!

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!