Bak surdeig

Lei av å være oppblåst, trett og tåkete i hodet?

Surdeigsbakst er en eldgammel matkunst og fermenteringsprosessen førte til at baksten holdt seg lengre. I dag tilsetter vi maten mengder av kunstige tilsetningsstoffer for å oppnå samme konservering. Det naturlige er alltid det beste for deg og Moder Jord.

Derfor lagde jeg onlinekurs i Surdeigsbakst sånn at du kan ta tilbake våre dyrebare mattradisjoner og frem i lyset på kjøkkenbenken. Du kommer til å bli overrasket over hvor lite krevende det faktisk er.

Det er så mye som er bra med å bruke surdeig i matlagingen din.

Jeg har samlet sammen noe informasjon til deg her:

  • Tilførsler av bakterier. Forsking tilsier at jo flere bakteriestammer du har etablert i tarmen din, jo sterkere er immunforsvaret ditt.
  • I mange tilfeller øker næringstettheten, det formerer mengden av næringsstoffer som allerede finnes der, og kan øke innhold av B-vitamin.
  • All mat man fermenterer blir delvis nedbrutt og dermed lettere å fordøye.
  • Det dannes organiske syrer som booster magesyreproduksjonen.
  • Lettere å fordøye proteiner og karbohydrater.
  • Bedrer opptak av mineraler.
  • Reduksjon av kjemikalier og giftstoffer.

Tenk at en liten surdeigsstarter gir deg så mye sunnhet og glede og krever så lite stell og kjærlighet tilbake!

Jeg ønsker at du skal lære deg alt jeg kan om å bake med surdeig. Jeg lærer fra meg alt jeg har lært, slik at du kommer ordentlig i gang og kan kose deg med et vell av smaker og konsistenser. Mitt mål er at fermenterte korn, nøtter og frø skal bli en naturlig og lystbetont del av kostholdet ditt etter du er ferdig med kurset som går over fire moduler.

Dette får du:

1.    Bonus! E-bok i fermentert mat og drikke
2.    Mange praktiske og grundige videoer der jeg viser steg for steg hvordan du lager fermentert mat og       drikke.
3.    Personlig veiledning fra meg LIVE en gang hver uke via lukket Facebook-gruppe.
4.    Ukentlig kick-start fra meg hver mandag, via lukket Facebook-gruppe.
5.    Forelesninger/teori.
6.    Mange oppskrifter.
7.     FAQ (ofte stilte spørsmål og svar).
8.    Muligheten til å knytte bånd med andre fermenterings-entusiaster i kursgruppen.

Trenger du surdeigsstarter?

Inne på facebookgruppa Fermentering og Kraft med Gy Hammer er det mange som tilbyr seg å sende deg, eller du kan hente hos dem. Det er medlemmer fra alle kriker og kroker i vårt kjære land.

Velkommen på kurs! Du kan bestille det her.

PS. Du lærer i kurset hvordan du lager en surdeigsstarter.