Bak surdeig

Har du lyst til å bake ditt eget surdeigsbrød?

Flatere mager og rolige hoder var bare to av de positive ringvirkningene for meg og mine da jeg startet med surdeigsbakst for over 10 år siden. For meg er det ingen vei tilbake, eller jo forresten; surdeigsbakst er en eldgammel matkunst. Vi bakte med surdeig over hele verden frem til moderne blå gjær tok over på slutten av 1800-tallet. Fermenteringsprosessen gjorde at brødene hevet, kornet ble lettere å fordøye og førte til at baksten holdt seg lengre. I dag tilsetter vi maten mengder av kunstige tilsetningsstoffer for å oppnå samme konservering. Det naturlige er alltid det beste for deg og Moder Jord.

Derfor lagde jeg onlinekurs i Surdeigsbakst sånn at du kan ta tilbake våre dyrebare mattradisjoner og frem i lyset på kjøkkenbenken. Du kommer til å bli overrasket over hvor lite krevende det faktisk er.

Det er så mye som er bra med å bruke surdeig i matlagingen din.

Jeg har samlet sammen noe informasjon til deg her:

 • Tilførsel av bakterier. Forsking tilsier at jo flere bakteriestammer du har etablert i tarmen din, jo sterkere er immunforsvaret ditt.
 • I mange tilfeller øker næringstettheten, formerer mengden av næringsstoffer som allerede finnes der, og kan øke innhold av B-vitamin.
 • All mat som fermenteres blir delvis nedbrutt og dermed lettere å fordøye.
 • Det dannes organiske syrer som bidrar til økt magesyreproduksjon.
 • Lettere å fordøye proteiner og karbohydrater.
 • Bedrer opptak av mineraler.
 • Reduksjon av kjemikalier og giftstoffer.

Tenk at en liten surdeigsstarter gir deg så mye sunnhet og glede og krever så lite stell og kjærlighet tilbake!

Jeg ønsker at du skal lære deg alt jeg kan om å bake med surdeig. Jeg lærer fra meg alt jeg har lært, slik at du kommer ordentlig i gang og kan kose deg med et vell av smaker og konsistenser. Mitt mål er at fermenterte korn, nøtter og frø skal bli en naturlig og lystbetont del av kostholdet ditt etter du er ferdig med kurset som går over fire moduler. Jeg jobber ut fra tradisjonelle prinsipper, med hovedmål om å gjøre korn, nøtter å frø så lette å fordøye som mulig. Jeg viser ikke luftige bakerbrød med mønster på toppen, men solide, god hverdagsbakst som både du og dine kan nyte godt av i hverdagen.

Dette får du:

 • Grundig innføring i hvordan du lager din egen surdeigsstarter med oppskrift.
 • Du får 10 grundige og praktiske videoer hvor jeg lærer deg å stelle, pleie og ta vare på din surdeigsstarter og hvordan du lager: hverdagsbrød, loff, spontangjæret bokhvetebrød (glutenfritt) og knekkebrød. Jeg viser også hvordan du gjør brødet ditt ekstra næringsrikt, samt bløtlegging/fermentering av hele korn og hvordan disse kan brukes i bakst, som f.eks cookies.
 • Du har tilgang til ditt kursmateriell i ett år, med mulighet for å laste ned videoer og pdf.
 • Et eget oppskriftshefte med oppskriftene tilknyttet kurset som du kan skrive ut og ha lett tilgjengelig på kjøkkenet under kurset.
 • Foredrag for en teoretisk forståelse av hva fermentering er.
 • Muligheten til å knytte bånd med andre fermenteringsentusiaster i et verdifullt fellesskap i Facebook-gruppen Fermentering og kraft med Gry Hammer. Husk å bli medlem i gruppen.
 • Bonus! 2 livesendinger i Facebook-gruppen Fermentering og kraft med Gry Hammer (pass på å meld deg inn i gruppen) mandag 25. januar kl 18 og torsdag 28. januar kl 12. Under livesendingene viser deg hvordan du aktiverer din surdeigsstarter, samt ekstrabonus på hvordan du kan bake med lys surdeig og lage Hipsterbrød. Du kan også stille spørsmål direkte til meg da. Disse sendingene ligger lagret på siden og du kan se dem i etterkant.
 • Enda en bonus! E-boken Fermentert mat og drikke- mine favoritter, som gir deg en variasjon av spennende oppskrifter på både mat og drikke.

Trenger du surdeigsstarter?

Når du kjøper kurset på tilbud får du tilsendt min tørkede surdeigsstarter som du enkelt aktiverer i løpet av 3-5 dager. Inne på facebookgruppa Fermentering og Kraft med Gy Hammer vil jeg vise steg for steg hvordan denne aktiveres, slik at vi gjør det sammen. Dette skjer mandag 25. januar kl 18, altså den første livesendingen. Husk at live-sendingene lagres i gruppen, slik at du kan se dem når det måtte passe deg.

Velkommen på kurs! Du kan bestille det her.

PS. Du er ikke avhengig av å være på Facebook for å dra nytte av kurset, men du vil da gå glipp av mine livesendinger som er en bonus til kurset.