LANGTIDSHEVEDE LUSSEKATTER

Kristine i Gladerebarnbloggen har desemberbloggepause. Men hun ga fra seg den allervidunderligste oppskrift på langtidshevede bolledeig før hun pauset. Jeg burde jo strengt tatt ha blogget denne oppskriften på Luciadagen, men så ble den jo bakt på selve dagen og kabelen som behøves for å få bildene fra kamera og over til dataen forsvant sporløst i flere dager. Fant den i går, så nå får dere Lussekattene på overtid. Genial deig som du kan bruke til det du måtte ønske ut i bolleverdenen. Det eneste avvik jeg hadde fra Kristines oppskrift var å erstatte rårørsukkeret med kokosblomstsukker og hadde 2 ss kardemomme(fordi det er et av mine favorittkrydder,  samt 1 ss gurkemeie (for gulfarge) i oppskiften. Her er den opprinnelige oppskriften, sjongler som du lyster med denne magevennlige bolledeigen. Kjempestas for barna å styre med og holdt alle mine fire, harmonisk rolige og okkuperte i lang tid :o)

Et litt langt PS!
Jeg har DESVERRE sett meg nødt til å moderere alle kommentarer som kommer inn på bloggen. Jeg har fått mye oppmerksomhet i det siste etter at Lille Måne forlag presenterte meg som månedens blogger og Mat er min medisin (+ flere andre på fjesboka) har delt mitt gamle innlegg der jeg sier Fy skam til TINE:.. Det aller meste av oppmerksomheten  har vært utrolig positiv, men noen direkte ekle tilbakemeldinger. Jeg vil ikke ha sårende personangrep her inne på bloggen min! En frisk diskusjon der man diskuterer sak er bare fint og nødvendig, men når retorikken i kommentarfeltet blir usaklig og rett og slett ondskapsfull slik jeg har opplevd de siste dagene fra noen ukonstruktive sjeler, så har jeg slettet kommentarene og skrudd på moderatorknappen.

I min bloggkarriære har jeg fyrt meg opp en 4-5 ganger over matindustrien og hvordan den ikke har forbrukernes gode helse som motivator for å jobbe frem nye produkter. Dette blir stort sett alltid verdsatt for det er jammen ikke mange som tør å stille spørsmålstegn ved noe som helst i dette lille land. Å bli beskyldt for å være dum, lite edel (pent gjenfortalt) og fullstendig blottet for gangsyn er argumenter som faller på sin egen urimelighet og er fullstendig meningsløse uttalelser å komme med i en diskusjon om hvorvidt pasteurisering er av det gode eller onde. Det virker som om det er et lite ekstraproblem og det er at jeg det virker som det ikke er plass til flere kommentarer i kommentarfeltet på TINE-innlegget. Skal sende en mail og høre om det handler om kapasitet som må oppgraderes eller hva…. Jeg får ikke publisert flere kommentarer fra dem som forsøker å bidra med saklige innspill heller…

Imidlertid blogger jeg stort sett om koselige langtidshevde boller og surdeigsbrød, kraftsupper og de beste snopekulene og annet gromt som gir glede og kos. Jeg ønsker å ha dette fokuset i min blogg: å vise hvordan den fine og næringstette tradisjonskosten gjør oss sunne, sterke, kostholdet som hjelper så mange av dere leserne mine til å komme i balanse i kropp og sjel. Det er dere jeg blogger for, det er dere som gir meg motivasjon og kraft til å fortsette med det jeg gjør, ikke mennesker som ønsker å latterliggjøre meg og såre meg! Dere kan tute på i kommentarfeltene til VG eller finne en annen blogg å herje i for her er dere ikke velkomne med mindre dere klarer å komme med saklige argumenter!

Vel, moderatogrepet medfører at mine fine blogglesere ikke får den umiddelbare følelsen av diskusjon og deling i kommentarfeltet, da jeg ikke sitter og styrer med bloggen døgnet rundt. Jeg ville dere skulle får vite det og jeg vil publisere kommentarer fra dere et par ganger daglig, slik at dette grepet ikke vil gå ut over livet her inne :o)

Kategori: Kategori: Brødmat, Mat og oppskrifter, Surdeig
Stikkord: Stikkord: , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!