STARTKULTURER TIL VANNKEFIR, MELKEKEFIR OG SCOBY TIL KOMBUCHA I NETTBUTIKKEN

For å kunne lage dine egne fermenterte drikker må du ha en startkultur. Hvilken startkultur du bruker av henger av hva du skal lage. Du kan for eksempel ikke lage yoghurt med melkekerfirkorn eller kombucha med vannkefirkorn. Det er spesifikke kulturer som skaper den unike drikken som defineres ved sitt unike navn. Alle fermenterte drikker du finner hos meg har lang historie hos oss mennesker og er en del av det som kalles kulturarv. Disse unike fermenterte drikkene har påvirket vår helse og våre smaksløker og smakspreferanser over hele jordkloden. En variasjon av fermentert drikke har utvilsomt påvirket min fordøyelse og øvrige helsetilstand i positiv retning. Derfor synes jeg det er stas å gi deg muligheten til å gjøre det enkelt å lage din egen fordøyelsesdrikk hjemme hos deg.

Etter et års research så fant jeg endelig en dyktig produsent av startkulturer som jeg kan tilby i min ånd. Dette synes jeg er så stas, for er det noe jeg stadig får spørsmål om, så er det hvor man kan finne vannkefirkorn, melkekefirkorn og kombucha SCOBY og surdeigsstarter. Siden i vår har du funnet dehydrert surdeigsstarter som Lykkemat i Selbu lager for meg, i min nettbutikk, men også hos Sunkost, UR kraft + kolonial, Mølleren Sylvia, Ekte Vare og Landhandleriet.  Nå får du også tre  funklende nye fermenteringsskatter. Du finner alle mine startkulturer i NETTBUTIKKEN

HVA ER FERMENTERT DRIKKE?

Fermentert drikke har lange tradisjoner og er å finne hos alle befolknings- grupper som er kjent for robust helse og lang levealder. Tjukkmjølk fra Norge, villi fra Finland, kvass fra Russland, kefir fra Kaukasus, yoghurt fra Bulgaria og kombucha med sine røtter fra Kina er bare noen eksempler på fermenterte drikker med dype røtter i folkekulturen. Mennesket har lært seg å fermentere alt fra te, melk, grønnsaker og korn for å nyte helsebringende og leskende drikker. Fellesnevneren for dem alle er at de tilfører tarmen mikroorganismer og bakterier som den trenger for å opprettholde en god funksjon. De fleste fermenterte drikker kan kalles fordøyelseshjelpere.

Du kan lese mer om vannkefir startkultur i eget blogginnlegg

Melkekefir Startkultur, les eget blogginnlegg

Kombucha SCOBY, startkultur, les eget blogginnlegg

Surdeigsstarter, startkultur, les eget blogginnlegg

Det beste er selvsagt aktive vannkefirkorn, melkekefirkorn, boblende surdeigsstarter og en lubben SCOBY. Men det er ikke alltid like tilgjengelig for folk flest med ferske kulturer. Det er også en umulig oppgave å kunne selge ferske startkulturer da de har så kort holdbarhet.  Derfor synes jeg det er både trygt å stabilt med tørkede kulturer. De er også lette å ha med seg og både vannkefir, melkekefir og surdeig startkulturer er raske å vekke til live. Å få sving på kombucha-produksjonen med en dehydrert SCOBY er et litt større lerret å bleke, men høyst mulig og noe du får grundig forklart bak på posene.

Jeg håper du får glede av disse nye fermenterte gullskattene og at de vil bringe mye helse og smaksopplevelser i ditt hjem.

Du finner alle mine startkulturer i alle Sunkost-butikker over hele landet og i flere utvalgte butikker i Oslo-området.

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!