Nytt surdeigsbrød av emmer, havre og spelt. Urkorn fra ende til annen

 

Altså, når et surdeigsbrød blir sååå godt, da må det deles. Donald, surdeigsstarteren min, blomstrer om dagen og lager de lekreste bakverk. I går kveld kom jeg hjem fra Cappelen Damms Vårfestival til en deig som hoppet av lykke da de kom seg over i tre smurte brødformer. De etterhevet en god time og barna var ekstra morgenglade i dag. Det er nemlig ikke noe som er bedre enn nybakt brød med en god skorpe på til frokost.

 

Oppskrift

1,5 liter vann

2-4 ss surdeigsstarter

1 ss uraffinert mineralsalt

1 ss fiberhusk

1 dl linfrø

500 gram siktet fin spelt, jeg bruker mel fra  Økologisk spesialkorn

500 gram emmer

500 gram lettkokte havregryn

 

Bland alle ingrediensene godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. La deigen stå og melkesyregjære i 8-10 timer før du heller brødene over i 3 godt smurte former. Etterhev i 1-2 timer

Stek på nederste rille i 200
grader i en time.

Ta brøda ut av formene etter noen minutter. Da slipper de ofte lettere enn om du prøver å ta dem ut av formene med det samme. La dem hvile seg i minst en time før du begynner å skjære i dem. Surdeigsbrød oppfører seg litt som kaker. De blir deigete om du skjærer i dem når de nettopp kommet seg ut av formene.

Ønsker du mer inspirasjon til surdeig så anbefaler jeg mitt online-kurs i surdeigbaskt. Der lærer du alt du trenger å vite og du får Donald tilsendt i posten slik at du raskt kommer i gang og slipper å lage surdeigsstarteren din selv. Du finner mer informasjon om kurset som starter opp på nytt søndag 6. mai: TRYKK HER FOR MER INFORMASJON

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!