Supersøsters frøbrød

 I vår familie handler det mye om mat. Ja, stort sett alltid om mat. Er vi ikke utdannet kokker, så spiser vi og lager mat stort sett hele tiden. Jeg drømmer om mat om natten og lever av og for mat. Food is my passion! Min lille kokke-søster med Continental-bakgrunn er nok mer opptatt av gourmet-faktoren enn meg. For å illustrere hva jeg mener så har min familie altså spist brenneslesuppe med håndpillet krås og kyllingføtter til middag i dag fordi det er sunt :-S. Det hadde ALDRI lillesøster gått med på ;-).
Jeg klarer likevel å prege henne en del og hennes nydelige hverdagsbrød er et eksempel på at man  må ikke spise surdeigsbrød for å spise brød uten gluten og andre antinæringsstoffer. Bare følg supersøsters vei. Hun blogger forresten også, når hun lyster-  her. Hun er kjempekreativ og har også laget en superlekker header/logo til min nye hjemmeside som lanseres snarlig. Gled dere :o). Alle bildene i dette innlegget er tatt av Silje.
Oppskrift 4 supesøsters frøbrød
1,8 liter vann
2-3 ss eddik
1 dl linfrø
1dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
3 dl havregryn
3 dl sammalt grov rug

3 dl sammalt grov hvete
50 g ekte smør
2 kg hvetemel
1 liten neve salt uten antiklumpemiddel
(forsøk å velge økologisk mel og gjerne av de gamle hvetesortene, sjekk www.spesialkorn.no)

Bland alle ingrediensene sammen, gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
La deigen stå i minimum 7 timer slik at gluten,fytinsyre og andre antinæringsstoffer brytes ned.
Det er syren i deigen (altså sitronsaften, som er med å bidrar til denne prosessen).

Så tilsettes 50 gram fersk gjær rørt ut i litt vann. Elt deigen godt sammen.
Hev i ca 45 minutter og rull ut 4 fine brød. Kan stekes i en langpanne, eller i fire former.
Av erfaring er det få ovner som har plass til 4 brødformer, men da kan du enten benytte deg av en langpanne og smøre litt smør mellom hvert brød, eller dele oppskriften i to å lage to brød.

Hev brødene til de kommer litt over formen og stek på 150 grader varmluft i 70 minutter.

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!