TID FOR Å HØSTE….

I høst har jeg og Ordne-fikse-lise bestemt oss for å speke supermat selv. En kveld satt Fikselise i 3 timer og ventet på bondegården der de vakre lammene ble slaktet på mobilt slakteri og fikk med seg hjem en pose med 50 lammehjerter og lever. Som pensjonert vegetarianer føler jeg på vemod og sorg over at lammene må bøte med livet for at jeg skal spise dem. Jeg finner likevel mening i at vi utnytter hele dyret når det først er som det er. Hjerter og annen innmat kastes som oftest, absurd nok, da det er der du finner aller mest næring og som tradisjonelt har blitt skattet aller høyest. Jeg finner også mening i å gi meg selv og min familie (Fikselise inkludert fordi hun er blitt en naturlig del av familien og har fått sitt eget soverrom) disse små edle næringsbombene. For min sønn med hjertefeil er næringen i disse lammehjertene gull. Hjerte for hjerte.
Først må de renses og vaskes grundig for å få bort alt blod. Hjertene er utrolig vakre.

De blir så lagt i 9 % saltlake i et døgn og deetter hengt til tørk i 4 dager.

I dette nu røykes de i mitt nyanskaffede mini-røykeri. Fikselise holder vakt. Hun var lei av å holdes skjult for offentligheten, så her har dere henne. Jeg har regnet ut at jeg kunne vært hennes mor, om jeg hadde startet tidlig. Det er stas å finne en veninne på tross av aldersforskjell, det handler om å dele en felles lidenskap og forståelse av hvordan verden henger sammen. Fint er det!

Og vår nylig kjønnsmodne Skylander og haremet hans holder henne med selskap. Du kan tro hønene er fornøyde om dagen etter at de har fått seg en ordentlig mann :o)
Når hjertene er ferdig røyka (9 timer) henges de til tørk i opp til 14 dager. Gleder meg veldig til  smake hjemmespeka lammehjerter.
God helg til dere alle! I neste uke får dere høre hva vi har gjort med all leveren og trikset bak at både jeg og Ingerlise trenger sånn ca 2 timer søvn i døgnet om dagen og ellers fyker rundt som duracell-kaniner :o)
Ps! Drikkevannspesialisten utvider tilbudet sitt på vannrenser (10%) ut september for leserne mine. Du kan lese mer om min nye vidunderlige vannrenser her.http://frajordtilbord.no/2012/09/13/endelig-fikk-vi-oss-vannrenser/

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!