Vannkefir med jordbærsmak er nyyyyyydelig :o)

Vannkefir er kanskje en av mine favorittoppdagelser det siste året. Eplejus, saft og annet tøys har vært relativt lite drukket her i hus, men nå er de totalt forsvunnet, med unntak av å mikses i hvetegress og kanskje til bursdag. Velsmakende, helsebringende og leskende sendes vannkefir med jentene på skolen, drikkes ved måltid og brukes ofte som tørstedrikk. Minsta elsker vannkefir og drikker den med lidenskap. Til og med pappa liker vannkefir men gutten får den i smoothies, da han ikke er helt fortrolig med det enda. Han liker ikke brus og synes dette kan minne om det (det er sterkt, sier han). Vannkefir er friskt og lett sprudlende. Åhhh, hvor jeg elsker vannkefir!!!!!!!! Tror jeg har savnet den da jeg var borte på påskeferie gitt. Vannkefir er en fantastisk fordøyelseshjelper og alle probiotiske og steindyre tabletter og pulver er unødvendige om du drikker denne vidunderdrikken.

Her er i allefall en ny smaksvariant som til nå er min favoritt i tillegg til den opprinnelige vannkefir. For måten jeg smakstilsetter den er ved å gi den en andre fermentering. Jeg hiver i den ferdige vannkefiren en neve bær, denne gangen frosne jordbær og lot det stå et døgn ekstra. Vannkefiren tar til seg smak og farge fra bærene og denne gangen smakte det ikke emmen Peach Canei (som da jeg brukte bringebær) men sommerfriskt og med en fin, rund jordbærsmak.

Her kan du lese mer om hvordan lage vannkefir og hva det er. Alle burde ha vannkefir. Akkurat nå har jeg gitt bort (mot porto og ekspedisjonsgebyr ;-)) alle kornene jeg kan avse og har 4 nye damer (og ja, AnneMa du står på denne listen ;-)) som står på vent så snart de har formert seg. Kefirkorn vokser og formerer seg inn i evigheten om de blir passet og fôret godt og riktig. Prosjekt vannkefir tar aldri slutt med mindre du går inn for å ta knekken på dem.

Under ser du bilde av hvordan jordbærene ser ut etter at de er ferdig fermentert. Alle godsakene fra bærene er forsvunnet og tilført vannkefiren.

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!